Verrassingsdiner alleenstaanden

We organiseren 3x per jaar een verrassingsdiner voor alleengaanden van alle leeftijden. Uit eigen ervaring merkte initiatiefnemer Angela Strubbe dat er voldoende activiteiten zijn voor alleenstaande ouderen, maar voor alleenstaanden tussen de 25 en 65 zijn weinig activiteiten. Toch is er ook in deze groep behoefte aan verbinding en gezellige activiteiten met andere alleenstaanden. We organiseren een winter en zomer editie en we verzorgen een kerstdiner op 1e of 2e kerstdag.

Het is ontzettend leuk om te doen omdat we merken dat  onze gasten er enorm van genieten. Vanaf het eerste diner zit de sfeer er goed in. Het is ontzettend gezellig om samen te eten en een leuke quiz of spel te doen. Tijdens de avonden merken we echt dat samen eten verbinding geeft. Sommige moeders staan er altijd alleen voor met de kinderen, en kunnen nu even een avondje uit. Voor de kinderen hebben we namelijk een aparte activiteit en maaltijd. Het kerstdiner is misschien wel het belangrijkste diner. Dan ontvangen we de gasten die zich tijdens de kerst echt eenzaam voelen, omdat er geen of een zeer beperkt netwerk om hen heen staat.

Binnen het kernteam zijn de taken goed in balans. Mensen die blij worden van het bereiden van een mooie maaltijd voor de ander, mensen die het leuk vinden om met de kinderen plezier te maken, en mensen die het leuk vinden om de verbinding te leggen tussen de verschillende gasten en een spel te organiseren.

We zijn opgestart met een 2e kerngroep maar dit team is inmiddels gehalveerd en stop gezet. Omdat we wel een 2e groep gasten hebben hopen we ook weer een 2e team te kunnen gaan draaien in de toekomst. Wil je meer informatie om mee te helpen of deel te nemen aan de diners dan kun je terecht bij:

Angela Strubbe – 06-52237152 – angela.s76@kpnmail.nl

Team 1
Angela Strubbe
Hennie den Bok
Jos, Anja en Sara Honig
Wim Pol
Ilse Deurloo