Materialen voor de Veenhartkids en Veenhartkanjers

Zondag 1 Thema: Bidden

Flimpje voor de dienst: https://www.abcvoorkinderen.nl/wij-doen/gebed.html

Kanjers en kids
Opdracht – gebedshand
Bidden is meer dan alleen iets vragen aan God. Zoals een hand vijf vingers heeft, kun je ook vijf verschillende onderdelen van het gebed aanwijzen. Download de gebedshand hiernaast en print deze uit. Hieronder vind je de uitleg die bij deze hand hoort. Je kunt de gebedshand gebruiken als je zelf bidt, in het gezin of in de klas. De duim kunnen we opsteken. Hiermee zeggen we dat God goed is. In gebed mogen we Hem prijzen en eren om Wie Hij is. (Psalm 103:8; Psalm 150)

  • Met de wijsvinger kunnen we wijzen naar alles waarvoor we God willen danken. Dank Hem voor alle dingen die je van Hem hebt gekregen. (1 Thessalonicenzen 5:18).
  • Je middelvinger opsteken is een lelijk gebaar. Het herinnert je aan de lelijke en zondige dingen die je doet. Belijd aan de Heere dat we niet zijn zoals God ons bedoeld heeft. Vraag Hem om vergeving van je zonden. (Psalm 51)
  • Een trouwring aan de ringvinger geeft een relatie aan. Bij deze vinger mag je denken aan anderen. In de Bijbel worden we opgeroepen om te bidden voor alle mensen. Niet alleen voor ‘de arme mensen’, maar ook voor personen uit je omgeving. Voor opa of oma die ziek of eenzaam is, of voor een klasgenootje dat gepest wordt. Wanneer je speciaal voor bepaalde personen bidt, kun je ook duidelijker zien wanneer God je gebed verhoort. (1 Timotheüs 2:1,2)
  • De pink is de kleinste vinger. Wij zijn zelf ook klein, vergeleken bij de grote God en vergeleken bij heel de wereld. Toch hebben we zelf ook gebed nodig. We mogen God alles vragen wat we nodig hebben. Hij wil ons bidden horen! (Filippenzen 4:6,7)

Knutselen – gebed is de sleutel
Dit knutselwerkje laat zien dat door gebed deuren opengaan. Het gebed wordt ook wel de sleutel op Gods beloften genoemd.
Bij het werkje kan voor de binnenzijde gekozen worden voor een eigen (Bijbel)tekst of gebed. Gebruik in dat geval de blanco achtergrond.

– Download het knutselwerkje hieronder en print het uit.
– Kleur alles mooi in.
– Knip de deuren los. Dit doe je door de middenlijn (in het midden van de deuren) in te knippen van onder naar boven. Knip vervolgens onderaan de deuren ook naar links en rechts de lijnen in en knip de ronding bovenaan de deuren tot aan de stippellijnen (vouwlijnen) in. Nu kunnen de deuren opengevouwen worden.
– Knip de achtergrond uit en schrijf hier een eigen gebed of een mooie tekst op (als je de blanco versie gebruikt). Je kunt hiervoor één van de Bijbelteksten over gebed gebruiken die op deze site te vinden zijn.
– Doe lijm op de rand rondom en plak het mooi achter de opening van de deuren.
– Knip een sleutel met tekst uit en maak een gaatje in een deurknop en een gaatje in de sleutel. Hang de sleutel er met een lintje aan.

Knutselen – bid voor elkaar!
Bidden is ook voorbede doen: bidden voor anderen. Voor welke andere mensen bid jij?

https://www.gelovenisleuk.nl/images/kinderen/knutselen/neem_tijd_voor_god_knutsel.pdf

https://www.abcvoorkinderen.nl/documents/Gebed—gebedshand.pdf

 

Zondag 2 Thema: Genade

Filmpje voor de dienst: https://www.abcvoorkinderen.nl/wij-belijden/genade.html

Kids: https://www.abcvoorkinderen.nl/documents/Genade-kleurplaatFarizeeerentollenaar.pdf

Kanjers
Opdracht 1 – farizeeër en tollenaar
In deze opdracht denk je verder na over de gelijkenis van de farizeeër en de tollenaar en ontdek je wat de Heere Jezus ons leert over genade. Schrijf de woorden farizeeër en tollenaar bovenaan een vel papier en maak daaronder twee kolommen.
– Schrijf voor beide personen hun goede daden op, daarna de dingen die niet goed zijn in hun leven.
– Schrijf ook op waar ze om bidden. Wat is het verschil in hun gebed? Hoe komt dat?
– Schrijf op hoe ze naar huis gaan. Wat is het verschil?

Opdracht 2 – Amazing Grace, het verhaal achter het lied
Download hieronder ‘Amazing grace, het verhaal achter het lied’ en lees de tekst.
– Wat heeft John Newton in zijn leven ontdekt over genade?
– Wat zingt hij daarover in het lied ‘Amazing Grace’?
– Beluister ‘Genade zo oneindig groot’ – een vertaling van ‘Amazing Grace’ – op tabblad kijk en zing het ook met elkaar.
https://www.abcvoorkinderen.nl/documents/Genade-AmazingGracehetverhaalachterhetlied.pdf

 

Zondag 3  Thema: Opstanding

Filmpje voor de dienst:https://www.youtube.com/watch?v=HzcsDSQEp6M

Kids: https://www.abcvoorkinderen.nl/documents/Opstanding—kleurplaat-De-vrouwen-bij-het-graf.pdf

Kanjers: https://www.abcvoorkinderen.nl/documents/Opstanding—werkbladen-Verschijningen-van-Jezus.pdf