Veenhartfilmclub

De Veenhartfilmavond is voor iedereen die dicht bij huis wil genieten van de betere films en er vrijblijvend over door wil praten, met openheid en respect voor ieders opvatting. We willen met deze activiteiten ook een podium creëren om met een breder publiek in gesprek te raken. Daarnaast zijn de Veenhartfilmavonden een waardevolle aanvulling op de activiteiten in De Ronde Venen.

Als filmteam zijn we erg enthousiast over de filmactiviteiten. Het is interessant en leuk om met elkaar een film te kijken en daar vervolgens over verder te praten, een ieder vanuit zijn eigen achtergrond, oogpunt.  Het is mooi om met elkaar door te praten over de thema’s in de films. Filmmaandthema’s de afgelopen jaren waren o.a. Lot of keuze, Verzoening, Held of loser, Overleven en Beproeving.

Er zijn drie verschillende activiteiten die wij als filmteam organiseren:

Veenhartfilmmaand
Twee maal per jaar (in maart en november) wordt de Veenhartfilmmaand georganiseerd. Een maand lang, worden er iedere vrijdagavond films gedraaid op het grote scherm in de Veenhartkerk. Iedereen is van harte welkom.

Veenhartfilmclub
Dit is een kleine groep echte filmliefhebbers die meer willen. Met een kleine groep wordt er film gekeken, altijd uitgekozen door de bezoekers zelf en uitgebreid nagepraat. Samen film kijken is een heel geschikte manier om op een plezierige en eigentijdse manier met elkaar na te denken en, met openheid en respect voor ieders opvatting, in gesprek te gaan over de verschillende grote vragen van het leven.

Veenhartfamiliefilm
De Veenhartfamiliefilm tenslotte is een leuke familiefilm gericht op kinderen van de basisschoolleeftijd en wordt tweemaal per jaar vertoond, in de voorjaars- en de herfstvakantie.

Wij zijn als filmteam met twee personen, Willem van der Panne en Nico van Kreuningen en kunnen wel wat versterking gebruiken. We nodigen ook iedereen hartelijk uit de filmactiviteiten te bezoeken. We merken ook dat dit een mooie manier is om eens iemand mee te nemen die wat gezelligheid/gezelschap kan gebruiken.

Kijk in de agenda voor up to date informatie, houd facebook in de gaten of schrijf je hier in voor de e-mailnieuwsbrief met alle info over de films

Voor statushouders en hun taalcoach hebben wij vrijkaarten, vraag ernaar bij Stichting Tympaan/De Baat of via de mail.

Voor vragen, feedback of meer info over de Veenhartfilmactiviteiten, mail naar film@veenhartkerk.nl

Willem en Nico