Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Pinksterviering

28 mei, 10:30 - 12:00

Op deze dag vieren we Pinksteren.

Spreker; Marten van Benthem

Wat vieren we met Pinksteren?
We herdenken op Pinksteren de uitstorting van de heilige Geest, zoals dat gebeurde in Handelingen 2.

Toen de dag van het Pinksterfeest aanbrak waren ze allen bij elkaar. Plotseling klonk er uit de hemel een geluid als van een hevige windvlaag, dat het huis waar ze zich bevonden geheel vulde. Er verschenen aan hen een soort vlammen, die zich als vuurtongen verspreidden en zich op ieder van hen neerzetten, en allen werden vervuld van de heilige Geest en begonnen op luide toon te spreken in vreemde talen, zoals hun door de Geest werd ingegeven.

Handelingen 2:1-4

Christenen geloven dat de Geest mensen ook nu nog helpt om goed te leven, en om God te ervaren op aarde. Door de heilige Geest is God écht in jouw leven aanwezig. Niet als persoon, maar op een meer ongrijpbare manier. Dat zie je ook aan de symbolen voor de Heilige Geest: vuur en wind, en soms een duif. De effecten van de heilige Geest zijn beter te beschrijven dan de heilige Geest zelf, net als de effecten van vuur en wind.

Pinksteren wordt soms ook de verjaardag van de kerk genoemd: op die allereerste Pinksterdag ontstond uit de mensen die zich lieten dopen de eerste christelijke gemeenschap die met elkaar brood en wijn  deelde en samen ging bidden.

Van harte welkom in de Pinksterviering! De dienst start om 10.30 uur.

Gegevens

Datum:
28 mei
Tijd:
10:30 - 12:00

Locatie

Veenhartkerk
Grutto 2a
Mijdrecht,
+ Google Maps
Bekijk de site van Locatie