• Dit event is voorbij.

Ignatiaans bijbellezen

10 oktober, 20:00 - 21:30

Verlang je naar rust, stilte en een nieuwe vorm waardoor Jezus jou ontmoet? Dan ben je welkom bij Ignatiaans bijbellezen. Ignatiaans bijbellezen focust er op dat je gaat zien, ruiken, proeven en voelen wat er in een bijbels verhaal gebeurt. Daardoor kom je op een nieuwe en verdiepende manier in aanraking met een verhaal uit de bijbel en met de hoofdpersoon zelf: Jezus Christus.

Bij Ignatiaanse bijbellezen worden dit type vragen gesteld aan een bijbels verhaal: ‘Hoe ziet de omgeving er uit?’, ‘Wat doen de mensen?’ ‘Hoe kijkt Jezus?’, ‘Wat doet dat met je?’. Daardoor komt het verhaal dichterbij en blijft het niet een verhaal van toen maar wordt het een verhaal van het hier en nu.

De avond is ingedeeld in drie delen. Eerst volgt er kort uitleg over de achtergrond van deze manier van bijbellezen. Daarbij gaat het onder meer over de persoon waar deze praktijk vandaan komt: Inigo de Loyola (Iganatius) Vervolgens wordt het bijbellezen in praktijk gebracht. Daarbij lees ik het gedeelte een aantal keer voor en stel vervolgens vragen. Na die vragen vallen er stiltes waarbij je als deelnemer het verhaal voor je ziet, antwoorden geeft en in Jezus’ aanwezigheid bent. Na een korte pauze is er – voor wie dat wil – een moment van delen. Er is ruimte voor tien deelnemers deze avond (bij meer aanmeldingen komt er mogelijk nog een avond). We starten op donderdag 10 oktober om 20:00 uur en stoppen om 21:30 uur.

De avond vindt plaats in de Veenhartkerk (Grutto 2a). Geef je op door te mailen naar martenvanbenthem@veenhartkerk.nl

info@veenhartkerk.nl