27 september, 10:30 - 11:30

Op deze zondag zal Jan Peter Kruijger spreken.

Kerk in de Kas

Waar gaan we kerk houden? Je leest het goed: in de Kas. Het is de kas van Simon en Nelleke Zwarts, Tuinderlaan 8 in Mijdrecht. Dit is schuin tegenover Peter en Bea.

Waarom gaan we naar de Kas? De kas is ruim, overdekt en er is veel ventilatie. Alleen op het deel waar wij zitten (met ons podium en bankjes en stoelen) zijn al 100 dakramen die ook daadwerkelijk open staan.

Strenge instructies voor de kinderen. De kas blijft een productie-omgeving met scherpe apparaten en een aantal bakken met chemicaliën. Daarom kunnen kinderen daar niet vrij rondlopen. Het volgende is daarop bedacht:

De kruimels gaan voorafgaand aan de dienst naar Peter en Bea. De kruimels blijven daar ook. De ouders kunnen hen na de dienst weer oppikken.

Voor de kids zijn er twee opties.

Optie 1: Kids worden direct naar Peter en Bea gebracht voorafgaand aan de dienst en ze blijven daar de gehele dienst.

Optie 2: kids gaan onder begeleiding van eigen ouders mee naar de dienst en blijven bij de ouders. Kids kunnen niet vrij rondlopen. Bij toiletgang tijdens de dienst gaat er altijd een ouder mee.

Het is jammer en zeker niet ideaal dat kinderen niet gewoon bij de start en slot van de dienst aanwezig kunnen zijn, maar dat is op dit moment qua veiligheid niet anders. De komende tijd zullen we onderzoeken of er andere mogelijkheden zijn.

Lengte Dienst
De opvang van de Kids en Kruimels zal iets langer dan normaal zijn. We zullen de dienst daarom iets korter laten duren. We streven naar 45 minuten.

Parkeren, stewards & koffie/thee
Parkeren kan Peter en Bea én bij Simon en Nelleke. Mocht je kinderen wegbrengen naar hun programma’s, dan is het handig om gelijk bij Peter en Bea je auto neer te zetten. Na de dienst verlaat iedereen de kas. Koffie en napraten doen we bij Peter en Bea in de grote schuur koffie. Omdat alles nieuw is zullen er bij de ingang een aantal stewards staan die je op weg helpen. Het zal even wennen zijn!

NB: Bij aankomst noteren we wie er is. En gaan er vanuit dat iedereen de RIVM voorschriften volgt. Dus: niet komen als je verkoudheidsklachten of koorts hebt. En 1,5 meter afstand houden. De dienst kun je ook via Zoom volgen. Inloggen kan via de website; www.veenhartkerk.nl/livedienst