bezoek ons op facebook facebook logo

Veenhartkerk Logo

Zondag 16 juli 2017
Een toren die verspreidt
Genesis 11: 1-9

Zondag 23 juli 2017
Een missie die verbindt
Genesis 12: 1-9

30-7 t/m 21-8 zomerstop

Zaterdag 19 augustus 2017
Gemeente BBQ

Zondag 27 augustus 2017
Karakter, willen volgen
en ruggengraat tonen
1 TimoteĆ¼s 3:10-17

Kringen

Wij willen graag een kerk van kringen zijn. Een gemeente van kringen zijn zegt iets over onze identiteit, nl.; dat we niet alleen een kerk voor de zondag zijn, maar een geloofsgemeenschap die ook op andere momenten met elkaar optrekt in geloof.

Door de kringen hebben we de mogelijkheid om het liefhebben van elkaar handen en voeten te geven. Onze ervaring is dat de huiskringen een warme gemeenschap vormen waarin samen het geloof geleefd kan worden. Een kring is een groep van ongeveer 10 mensen die twee keer per maand bij elkaar komt. Bijbellezen, overdenken, zorg dragen, bidden, praten, delen, lachen en huilen. In de kring mag je gewoon jezelf zijn! De kring is ook een plaats om samen na te denken hoe we iets kunnen betekenen voor onze omgeving en dit vervolgens uit te voeren met elkaar.

X-point
X-point is er voor tieners die op een moderne manier hun geloof en maatschappelijke vorming verder willen ontwikkelen. Xpoint is twee keer per maand, tijdens deze momenten is er ruimte voor vragen die hen bezig houden. Ook worden er maatschappelijke dilemma’s en geloofsvraagstukken besproken. Daarnaast onderneemt deze groep leuke en sportieve activiteiten.

Huiskringen - Goed Nieuws - Vernieuwde aarde, vernieuwde mensen
Dit seizoen (2016-2017) gaan we met elkaar in gesprek aan de hand van dit jaarthema. Bekijk of download het bijbehorende boekje om een indruk te krijgen (klik op de afbeelding).

Een vriend of vriendin belt je op met de woorden: “Ik heb goed nieuws!”. Wat verwacht of hoop je te horen? Goed nieuws is in eerste instantie ‘goed’, het sluit aan bij je verlangens. Als je bijvoorbeeld hard hebt gewerkt om een studie te halen, is het heerlijk als je bent geslaagd. Dat het om goed ‘nieuws’ gaat, zegt dat er iets staat te gebeuren wat er eerst nog niet was. Het verandert je leven. ‘Goed nieuws’ zit bomvol verwachting!

De komst en het leven van Jezus op aarde noemen we evangelie, wat goed nieuws betekent. Maar waarom en voor wie is dit goed nieuws? Dat is iets waar we dit jaar naar zoeken. Dat het alles is wat we verlangen, en de kracht heeft onszelf én de aarde waarop wij leven te vernieuwen, zullen we vanuit verschillende invalshoeken samen gaan ontdekken.

Je bent van harte uitgenodigd om mee op ontdekkingsreis te gaan!Dat kan op heel veel verschillende manieren. Zoek en ontdek mee in de kerkdiensten, de huiskringavonden, door middel van zelfstudie en de speciale jaarthema-activiteiten. Het jaarthemaboekje is ingericht als werkboek met volop ruimte voor eigen aantekeningen.

De tekst die dit jaar een grote rol zal spelen is Marcus 1:14: “Nadat Johannes gevangen was genomen, ging Jezus naar Galilea, waar hij Gods goede nieuws verkondigde. Dit was wat hij zei: ‘de tijd is aangebroken, het koninkrijk van God is nabij: kom tot inkeer en hecht geloof aan dit goede nieuws.’’

Het jaarthema en het daarbij behorende boekje is een samenwerkingsverband met de Opstandingskerk in Utrecht en de Stadshartkerk in Amstelveen.

Ook enthousiast geworden? Mail naar info@veenhartkerk.nl voor meer informatie of om een vraag te stellen over de kringen.

ontdek filmmaand